Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Правим 116 нови детски площадки, реновираме 24 съществуващи

Общество

Фандъкова: Правим 116 нови детски площадки, реновираме 24 съществуващи

Снимка:

Кметът се извини на гражданите за забавянето на ремонта на Западен парк

„През тази година изграждаме и реновираме 24 спортни площадки. Завършихме новото футболно игрище и детска площадка в район „Илинден“ и предстои да започне работа по още 2 футболни и 3 баскетболни игрища в кв. „Света Троица“, „Илинден“ и „Гевгелийски“. За тях кметът Иван Божилов работи заедно с гражданите и благодарение на тяхната инициатива и подкрепа успяваме да свършим повече работа. Поставихме и нови маси за тенис на открито на 6 места в района.“ Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Кметът допълни, че тази година се изграждат 116 нови детски площадки в градини и междублокови пространства в различни райони на София.

„Използвам случая да се извиня на гражданите заради забавянето на ремонта на Западен парк. Имаше сериозен проблем с проекта, който проектантите не успяха да коригират. Затова прекратих договора с проектантската фирма. В момента общинското предприятие „София проект“ довършва проекта и работата на обекта ще бъде възстановена. С главния архитект на София сме подготвили предложения за законодателни промени, с които да се търси отговорност и на проектантите, както по време на строителството, така и за целия срок на гаранция на обекта“, допълни Фандъкова.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още