Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова: Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища

Общество

Фандъкова: Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища

Снимка:

„Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в София", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посети 30-то СУ Братя Миладинови в ж.к. „Зона Б-5“, като пожела здраве на всички ученици и учители в София и изрази надежда учебната година да е само присъствена.

Столичният кмет увери, че в 117 училища са направени малки и големи ремонти, а в 23 от тях работата ще продължи и след 15 септември.

„Създадена е организация от страна на директорите и районните кметове ремонтите да не пречат на учебния процес“, уточни Фандъкова. Тя се похвали, че вече са обновени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Кметът призова шофьорите да карат по-внимателно и да пазят децата, както на първия учебен ден, така и през цялата година.

„Днес и утре ще работи изнесен пункт за ваксиниране против коронавирус в двора на Нов български университет. Имунизациите ще се извършват от екип на 11-о ДКЦ в столицата. Освен студенти и преподаватели, ще могат да се ваксинират и всички желаещи от района“, посочи Фандъкова. По думите й, ако има интерес, пунктът ще работи и след 14 септември.

Кметът подчерта, че е изключително важно през новата учебна година учители и ученици да спазват противоепидемичните мерки, така че годината да може да продължи присъствено. За нея особено важни са дейностите по дезинфекция в училищните сгради и спазването на дистанция.

„Ще контролираме спазването на тези изисквания“, обеща Фандъкова. Тя апелира учителите да се ваксинират, за да няма натиск към болничните заведения в София.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още