Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова в БАН: Включваме постиженията на научния сектор в работата за града

Общество

Фандъкова в БАН: Включваме постиженията на научния сектор в работата за града

Фандъкова в БАН: Включваме постиженията на научния сектор в работата за града - Tribune.bg
Снимка:

Сътрудничеството на София с БАН ще продължи и с процеса на дигитална трансформация на нашия град, каза столичият кмет

Възползваме се максимално от постиженията на науката и учените в работата за развитие на нашия град. Заедно с Института по информационни и комуникационни технологии на БАН работим по няколко проекта, които са важни за София. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Тя присъства на откриването на Дни на отворените врати на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН.

Фандъкова разказа как екип от учени на БАН е направил 10 тактилни 3D картини от известни български художници, представени на Софийска градска художествена галерия в изложбата посветена на 140 години от обявяването на София за столица на България. Тези тактилни 3D картини помагат на хора с нарушено зрение да могат да възприемат и усетят картината.

„Сътрудничеството на София с БАН ще продължи и с процеса на дигитална трансформация на нашия град. Възможностите, които ни предоставя лабораторията на института, както и суперкомпютъра, са важна част от работата по иновации и прилагането на новите технологиите в работата за града“, каза Фандъкова.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от коалиция ГЕРБ-СДС Владимир Данаилов, Християн Петров и Димитър Вучев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети