Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова възложи постоянно наблюдение на реките и язовирите заради очаквани нови валежи

Общество

Фандъкова възложи постоянно наблюдение на реките и язовирите заради очаквани нови валежи

Фандъкова възложи постоянно наблюдение на реките и язовирите заради очаквани нови валежи - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт код за София по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова се извършва постоянно наблюдението на нивата на реките и общинските язовири, почистване на дъждоприемните шахти и оттоци, съобщиха от Столичната община.

Столичният инспекторат трябва да контролира фирмите, които са ангажирани с чистотата в града, да извършват почистване на улици и тротоари след бурята снощи. Районните кметове трябва да организират наблюдение на водните обекти на съответните територии и да имат готовност за реакция при необходимост. Екипите на „Зелена система“ отговарят за почистването на парковете и градските градини.

Във връзка с очакваните нови валежи през следващите дни се извършва непрестанно наблюдение на нивата на реките и язовирите. Към момента речните нива са в норма, осигурена е нормална проводимост на водните количества и няма опасност от разливи.

Аварийните екипи на общината заедно със столичната пожарна са реагирали на повече от 80 сигнали за паднали дървета и клони, както и завирявания и наводнени дворове в кв. “Орландовци“, район Сердика.

Работата на 6 аварийни екипи продължава на терен, като се извършват отводняване на мазета и дворове и се осъществяват обходи на критични места.


Топ новини

виж още
Актуална тема