Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фандъкова за „Капитолия“: Съдът спря премахването на незаконните постройки

Общество

Фандъкова за „Капитолия“: Съдът спря премахването на незаконните постройки

Фандъкова за Капитолия: Съдът спря премахването на незаконните постройки - Tribune.bg
Снимка:

За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целият екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която тази сутрин даде брифинг пред автокъща „Капитолия“ заедно с главния архитект на София Здравко Здравков.

Фандъкова допълни, че жалбата на собствениците е с искане за спиране на изпълнението за принудително премахване на незаконни постройки. „И след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да изпълним решението на съда“, подчерта Фандъкова.

Вчера съдът е решил да спре изпълнението, което беше допуснал само три месеца преди това, интересно решение, не коментираме решението на съда. Още днес ще внесем жалба и ще обжалваме определението на съда. ВАС ще вземе решение бързо, за да можем да продължим, добави Фандъкова. Получихме съдействието от градската прокуратура и на СДВР.

Твърдо съм решена, ще продължим, този терен трябва да го върнем на софиянци, на които той е собственост и на Борисовата градина, каза още Фандъкова.

Аз виждам в едно съдебно решение изключителна загриженост към автомобилите, не към незаконното строителство, посочи от своя страна главният архитект на София Здравко Здравков.

Изказана е грижа, че утре може да завали градушка и да наруши целостта на автомобилите, същият този съдийски състав февруари месец, когато заседаваше и даде своето допускане по отношение на изпълнението на заповедта, не беше преценил, че тогава може да има студове, виелици и ледени дъждове, заяви главният архитект на София Здравко Здравков. Така че ние като екип ще гарантираме изпълнението и ще очакваме след произнасянето на ВАС да си довършим работата. Още нещо се казва, че ние едва ли не сме постъпили като вандали, че чупим и троим, това не е вярно. Вчера беше паркиран микробус, който и днес е паркиран, който да пречи на влизането на тежки машини, които да си свършат работата, каза Здравков.

Днес ще спрем демонтажа на тези 6 метални съоръжения. Ще внесем жалбата и ще чакаме произнасянето на ВАС. Искам да уверя всеки в града, че незаконното строителство няма да бъде толерирано. Този интерес е собственост на Столична община, върху него има 6 незаконни чадъра, подчерта още Здравков.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема