Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фармацевтите съдят държавата за дискриминация заради Covid помощите

Общество

Фармацевтите съдят държавата за дискриминация заради Covid помощите

Снимка:

Българският фармацевтичен съюз/БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в Covid пандемията, съобщиха от съсловната организация.

„От началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти - лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи. По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на БФС, компетентните държавни органи в лицето на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерския съвет и Народното събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър – фармацевтите“, се посочва в съобщението. От съсловната организация информират, че в момента продължават преговорите с НЗОК.

„Настоящият договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение“, изтъкват от БФС.  


Топ новини

виж още

Актуална тема