Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фармацевтите съдят държавата за дискриминация заради Covid помощите

Общество

Фармацевтите съдят държавата за дискриминация заради Covid помощите

Фармацевтите съдят държавата за дискриминация заради Covid помощите - Tribune.bg
Снимка:

Българският фармацевтичен съюз/БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в Covid пандемията, съобщиха от съсловната организация.

„От началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти - лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи. По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на БФС, компетентните държавни органи в лицето на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерския съвет и Народното събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър – фармацевтите“, се посочва в съобщението. От съсловната организация информират, че в момента продължават преговорите с НЗОК.

„Настоящият договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение“, изтъкват от БФС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати