Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Федерацията на големите енергийни консуматори: Настояваме за компенсации

Общество

Федерацията на големите енергийни консуматори: Настояваме за компенсации

Федерацията на големите енергийни консуматори: Настояваме за компенсации - Tribune.bg
Снимка:

„Настояваме да има компенсации заради цените  на електроенергията и природния газ. Искаме да има яснота и предвидимост.“, това заяви пред Нова тв председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов.

„Силно се надяваме да ни да дадат компенсации, за да можем да запазим цените на стоките ни и обществото да бъде предпазено от допълнителна инфлация“, допълни той.

Припомняме, че в петък Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ. От 1 май синьото гориво ще струва 162,17 лв./MWh  (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

„Трябва да се знае, че по наша информация, ако бяха запазени доставките от „Газпром“ цената щеше да е 123 лв. Т.е. тези 162 лв. спрямо тези 123 лв. е 30-31% увеличение“, коментира Стаменов.

„Затова сега ние ще претендираме да имаме компенсация до цената на микса между Азербайджан и „Газпром”, която за май трябваше да бъде 123 лв.“, добави той.

Според него заради кризата с цените на природния газ както у нас, така и в Европа, темата за местен добив трябва да се постави на първо място.

„Трябва да се обсъдят възможностите за премахване на мораториума върху добив на газ в България и ограниченията за конвенционален и шистов газ“, посочи председателят на  Българската федерация на индустриалните енергийни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети компенсации
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети