Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Фейсбук“ изтри 2,19 милиарда фалшиви профили

Общество

„Фейсбук“ изтри 2,19 милиарда фалшиви профили

Снимка:

Туитър е премахнал около 77 милиона акаунта

„Фейсбук” e деактивирал 2,19 милиарда фалшиви акаунта в периода. Профилите са изтрити в периода от януари до май тази година, сочат данните в доклада на ЕС за въвеждането на мерки по Плана за действие срещу дезинформацията, позовавайки се на данни от самата платформа.

Другите социални медии също са представили доклади за действията, които се предприели съгласно доброволния саморегулаторен Кодекс, съобщава bTV.

Google са отстранили повече от 3,39 милиона канала в YouTube за нарушаване на тяхната антиспам политика и 8 600 за кражба на самоличност. Туитър е премахнал около 77 милиона акаунта, идентифицирани като фалшиви или използващи други манипулативни техники.

Системата за бързо сигнализиране на дезинформация между държавите-членки не е засекла доказателство за голяма трансгранична кампания за разпространяване на невярна информация по време на евроизборите. Има много сигнали за случаи на продължаваща и активна дезинформация от руски източници, целящи да окажат влияние както на избирателната активност, така и на предпочитанията на избирателите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив