Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Филип Димитров: Като чуя за въстание се сещам за шопи със сопи, тръгнали да сменят властта

Общество

Филип Димитров: Като чуя за въстание се сещам за шопи със сопи, тръгнали да сменят властта

Снимка:

„Когато чуя за въстание се сещам за Гео Милев и за това как хора с брадви, колове и шопи със сопи тръгват да правят нещо, за мирно въстание не бяха чувал. Това е новост за моята лингвистична култура“, заяви в интервю за Нова телевизия първият демократично избран премиер на  България Филип Димитров, който днес е конституционен съдия.

Димитров изрази надежда някой ден българите ще казват „Ние, европейците“, а не – „Ние и те, европейците“. Той подчерта, че ако искаме да сме държава от НАТО и ЕС, трябва да се самоуважаваме, а не да се „клепаме“ пред посолствата- нещо, което е много „комплексарско“.

По темата с намаляване на намаляване на мандата на главния прокурор, Филип Димитров заяви, че логиката на дългите мандати е да не може конюнктурата да им влияе. 

"Когато искаме главният прокурор да бъде максимално независим от изпълнителната власт, е логично неговият мандат да бъде по-дълъг. Ако той по-често може да бъде сменян, се предполага,  че повече конюнктурни фактори биха могли да му влияят“.

"Демокрацията дава възможност на гражданите да изявяват своята воля в различни форми, най-важната от които са изборите. Затова е предвидила определен цикъл от избори, за да не може час по час хората да си сменят мнението.“, каза още първият министър-председател на България след падането на тоталитарния режим.

И допълни:

"Когато много важни причини налагат това, те разбира се имат право да търсят някакво друго решение. Когато казвам обаче "те имат право", признавам, че се дразня, когато каквато и да била част от хората започва да претендира, че тя е народът с главна буква. Народът може да изрази своя глас само тогава, когато отиде на избори или евентуално има референдум".   


Коментари (12)

Мина Как по-ясно да им се каже на господата.Ако и сега не разберат , значи не заслужават да се занимаваме с тях.
27.09.2020 19:09 / Отговор
Безбожници и кариеристи от вси страни се съединили! Такова клепане не е било,няма и да бъде!Омразата посята от президент и героите на Доньо Донев,както и всичкото партийно и безпартийно"пролетариат",което живее 100% по капиталистически модел ще съсипе всичко,което е изградено в последните 30 години!Повечето клепачи ползват благата от последните десетилетия,но ги плюят и ненавиждат!Това,ако не е шизофрения,кое е ?
27.09.2020 19:40 / Отговор
Филипчо, ние те мразим от все сърце. Последното постановление на МС с твоя подпис ликвидира института, където е работил баща ти като сътрудник на ДС. Не ти вярваме.
27.09.2020 19:50 / Отговор
Вас специално са ви учили да мразите. Затова и ние не ви вярваме.
27.09.2020 21:19
Тартаковер Гнусно кощунство е когато името Гео Милев се затъркаля в в устата на този жалък педераст. Единият е между най великите ни интелектуалци на изминалия век, удушен от примати, помислили интелектуалния му гений за жалка комунистическа идеология.
Защото са го оценявали питекантропуси, разбиращи от философията му, колкото ...питекантропуси.
Другият е педераст! Не само физиологически, във всичко. Това обяснява много.
27.09.2020 21:35 / Отговор
Сериозно?! Само да попитам - това един от вашите "най-качествени" в тази медия коментари ли са, които са "интересни, верни и които няма как да не прочетеш, защото винаги има какво да научиш" ?! Ако наистина е така - какви са ви другите коментари?!
27.09.2020 21:47
Тартаковер Не, не е. Няма как от мен да се научи че ФД е педал, защото това знаят всички. Това което не всички знаят е че Гео Милев е удушен заради "Септември". Но той не споделя комунистическата идеологията, той просто е един невероятно обективен пред себе си човек, отразяващ това което вижда и мисли, както го вижда. Ако другите са спечелили въстанието и са действали със същите зверства, той пак би написал "Септември", но пак както го вижда. Вероятно ако беше доживял до 1944 година, сигурно щеше да завърши живота си, чрез "Народен съд".
За разлика от обективния хроникьор, дъщеря му здраво е захлебила от комунизма. Не знам дали има по-стойностна творба от "Зайченцето бяло", но е преплувала живота си както е мечтала.
Това което ме възмути е жалкия опит на този педал да илюстрира позициите си, като омаскарява един недостижим за него човек.
27.09.2020 22:02
ЛУМПЕНА РАДЕВ ОМАСКАРЯВА ЕДИН НЕДОСТИЖИМ ЗА НЕГО ЧОВЕК- БОЙКО БОРИСОВ-ЛИКВИДАТОРЪТ НА БЪЛГАРСКАТА КАМОРА-БСП/БКП!
ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!
27.09.2020 22:42
Таратор Вие сте отчайващо прост и невъзпитан !
28.09.2020 08:45
?!? Ибо се накраде Фил! А защо да не се надява някоя 3 цолова сопа да му я набият там дето не го огрява слънцето (в най- хубавата му черта, тази, която разделя задника му на две) и дано го задоволи!
27.09.2020 21:36 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още