Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Финансист е предложен за председател на КЕВР, ясни 8 кандидатури

Общество

Финансист е предложен за председател на КЕВР, ясни 8 кандидатури

Снимка:

Финансист да оглави Комисията за енергийно и водно регулиране, предлага парламентарната група на ГЕРБ. Това е Пламен Младеновски, който в момента е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика", съобщава "24 часа". Младеновски е роден през 1981 г. в Плевен, магистър е по финансов мениджънт от УНСС. Работил е в частния бизнес, а между 2002 - 2010 г. в САЩ в частни компании, включително на ръководни позиции.

В КЕВР е от 2013 г., първо като експерт, след това като началник на отдел, а сега директор на дирекция. Младеновски е на 38 г., депутати от опозицията реагираха, че заради него се променя закона, който вече изисква не 10, а 5 г. стаж в енергетиката. Но пък мотивът на вносителите е КЕВР да се отвори за младите.

Кандидатурата на ГЕРБ за сектор "Енергетика" е Евгения Харитонова, която е бивш председател на комисията, в момента е комисар в регулатора.

Георги Добрев е третата им кандидатура, той е юрист, бил е в борда на директорите на "АЕЦ Козлодуй нови мощности", в момента е в БЕХ.

Бивш кмет на Лозенец е кандидатът им за икономист на КЕВР, това е Любомир Дреков.

Валентин Терзийски е другото предложение на ГЕРБ за комисар по енергетиката.

БСП, какво вече в. "24 часа" писа, предлага отново за член на КЕВР Димитър Кочков, който и в момента е в регулатора с ресор ВиК. Депутати от левицата казаха, че за него има много добри отзиви и ще го предложат отново. Парламентарната група предлага и второ име - на Любомир Денчев, за член на КЕВР. Денчев е бивш шеф на "Булгаргаз", когато беше холдинг, на негова база се учреди Българския енергиен холдинг.

Валери Симеонов пък е предложил отново да бъде избран Владко Владимиров, който и в момента е член на комисията.

Кремен Георгиев, който в момента е председател на Асоциацията на топлофикационните дружества и е бивш шеф на столичната топлофикация е кандидатурата на депутатите от парламентарната група на "Воля".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още