Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фон дер Лайен изрази подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Общество

Фон дер Лайен изрази подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Фон дер Лайен изрази подкрепа за присъединяването на България към Шенген - Tribune.bg

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен изрази подкрепата си за присъединяването на България към Шенген в телефонен разговор с президента Румен Радев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тя открои постигнатите от страната ни резултати в охраната на границите на Европейския съюз (ЕС), въпреки силния миграционен натиск.

По време на разговора Радев изрази очакването резултатите по охрана на границите да бъдат признати от всички европейски партньори и страната ни да се присъедини в най-скоро време към Шенгенското пространство.

Свързаността е от ключово значение в условията на криза и прекъснати или силно затруднени вериги на доставки, затова улесняването на комуникацията между страните членки от Европейския съюз в Югоизточна Европа чрез разширяването на Шенгенското пространство следва да бъде приоритет, подчерта президентът.

По време на разговора бяха обсъдени и предприетите от служебното правителство действия за справяне с последиците от икономическата криза за гражданите и бизнеса, и за гарантиране на макроикономическата и финансова стабилност на България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети