Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Френски и български лекари ще оперират днес пребития секретар на българския културен център в Охрид

Общество

Френски и български лекари ще оперират днес пребития секретар на българския културен център в Охрид

Френски и български лекари ще оперират днес пребития секретар на българския културен център в Охрид - Tribune.bg
Снимка:

Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков трябва да бъде опериран днес. Предстои му лицево-челюстна операция. Младият мъж беше нападнат на 19 януари и по-късно транспортиран в тежко състояние във ВМА - със счупена челюст, спукани ребра и шиен прешлен.

Интервенцията ще бъде извършена от екипи френски и български лекари, каза председателят на фондация „Македония” Виктор Стоянов.

„При самия побой свидетели са извикали полиция. От полицията са отвърнали, че няма да дойдат щом става дума за него. Отказана е и линейка. Опитал се е да стигне пребит до полицията, после отива в болницата. В болницата са му казали, че няма какво да направят за него и да се прибере вкъщи, за да чака ред за операция”, каза той по БНТ.

„Бил е в заведение с приятелка. Дошли са трима души, единият е публична фигура в Охрид. Той започнал публично да го налага пред хората. Медиите в Северна Македония оклеветиха Християн и опитаха да изкарат това етническо гонение като кръчмарски побой. Смятам, че той ще иска да съди тези медии, които го изкараха престъпник. Християн няма никакви регистрации в полицията, той е активист на Червения кръст от дете”, коментира още Стоянов за побоя над Християн, който е секретар в българския културен клуб „Цар Борис Трети” в Охрид.

„Християн получава заплахи и до този момент. Онлайн заплахи, че ще дойдат в България и ще го убият”, заяви председателят на фондация „Македония”.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети