Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете

Общество

Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете

Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете - Tribune.bg
Снимка:

"Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки редовни клиенти ми звънят и се молят", разказва Петрана Вранкова

Фризьорските салони са затворени от седмица, но фризьорките намериха изход и в тази ситуация. Те бързо се ориентираха и вече обслужват по домовете, пише 24 часа.

"Ако не работя, няма как да си платя наема на студиото", казва Петрана Вранкова, докато подстригва и боядисва поредната си клиентка.

Тя пристига точно в уречения час в неделя с "пълно бойно снаряжение". От раницата вади ножици, бои, четки, сешоар, гребени, престилки и всичко необходимо. Преди това е била на друг адрес - правила е прическа на зъболекарка и е подстригала съпруга й в жилището им.

Стоматоложката разказала, че тя и колегите й се чудят как да обслужват пациентите си в дните на извънредни мерки. Имала такива с арсен в зъбите, който трябва да се махне. Звъняла в РЗИ да иска разрешение. След като Пепа я разкрасила, фризьорката си тръгнала  с подаръци - 10 броя предпазни маски и подправка за салата.

Следващата й клиентка Мирела Василева не крие радостта си от домашното посещение на Вранкова.

"Умирах от ужас как ще се появя в понеделник на работа. Корените на косата ми прораснаха и спешно се нуждаеха от боя. А това е съпроводено с професионално подстригване, боядисване и изсушаване. Щом разбрах, че Пепа се отзовава вкъщи, веднага я извиках", разказа Василева.

Разкрасяването й се осъществява в две помещения на апартамента й. Най-напред в банята я подстригват. А самото боядисване се извършва във всекидневната. На масата, където семейството й се храни, Пепа нарежда бои и четки. И започна поредната процедура. Най-напред я намазва с черна боя, а кичурите надолу - с лилава.

"Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки редовни клиенти ми звънят и се молят", разказва фризьорката. Докато боядисва Мирела, по телевизора двете дами слушат извънредното изявление на премиера Бойко Борисов, провокирано от поредното вето на президента.

"Много е прав министър-председателят. Напълно го подкрепяме", единодушни са двете. И в същото време се питат кога ще приключи извънредното положение. "Не се живее под домашен арест, но трябва да спазваме мерките", категорични са те.

Боядисването приключва, но по челото на Василева остават следи. Фризьорката се затюхква, че не е взела препарат. "Момент, дай ми мокри кърпички и пепел от цигара", казва тя. И за нула време почиства боята от лицето на клиентката си. "Това е новост, ще знам вече", казва Мирела.

След час престой, следва измиване и изсушаване. Докато чакат – жените пият кафе и се черпят с тиганици, приготвени от гостоприемната клиентка. За разкош към тестените изделия тя предлага сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

През това време пристига братовчедът на Василева. Щом вижда, че има фризьорка в дома на своята роднина, моментално иска и него да го подстрижат. Пепа не отказва. Бързо изважда машинката и го минава, а след това го измива.

"Следващият месец, ако още не е отменено извънредното положение - отново у дома", заръчва ѝ Василева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети