Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Футболна врата падна върху 3-годишно дете в Асеновград

Общество

Футболна врата падна върху 3-годишно дете в Асеновград

Футболна врата падна върху 3-годишно дете в Асеновград - Tribune.bg
Снимка:

ВАП разпореди проверки на площадките за игра

3-годишно дете е получило сериозни наранявания, след като върху него е паднала футболна врата на игрище в асеновградския квартал Долни Воден.

Инцидентът, за който стана известно днес, се е случил преди около 2 седмици. Детето е било прието в пловдивска болница.

То вече е в добро състояние и скоро ще бъде изписано. Говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев съобщи, че по случая е образувано досъдебно производство. Бил е извършен оглед и са разпитани свидетели.

По информация пострадалото дете е син на известния дизайнер Стоян Радичев. 

Върховна административна прокуратура се самосезира и разпореди проверка на площадките за игра след инцидента в Асеновград.

ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини по чл. 67 от НАРЕДБА № 1 от 12.01.2009 г. на МРРБ  за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, с оглед  безопасността на същите  на територията на общините в цялата страна, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени проверки по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок. По случая с пострадалото дете в Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати