Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гълъб Донев: Правителството е направило необходимото за осигуряване на газовите доставки за училищата

Общество

Гълъб Донев: Правителството е направило необходимото за осигуряване на газовите доставки за училищата

Гълъб Донев: Правителството е направило необходимото за осигуряване на газовите доставки за училищата - Tribune.bg

Правителството е направило всичко необходимо да осигури газовите доставки с нужните количества за страната през целия отоплителен сезон, така че училищата да не останат на студено и тъмно, да има достатъчно газ и горива, които използват. Това каза министър-председателят Гълъб Донев, който откри новата учебна година в столичното 60-о ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е бил.

Ще осигурим нормално присъствие и нормален учебен процес във всички училища в страната, за да не отклоняваме децата от присъствената форма на обучение, да не бъдат смесени форми - присъствено и дистанционно, каза той.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси, които не са свързани с първия учебен ден, като разговорите с "Газпром".

Все пак каза, че усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ от всички възможни източници и е диверсифицирало 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, за да се гарантира, че училищата, детските градини и ясли, болниците няма да останат на тъмно и студено.

Преди да говори пред журналистите той отправи приветствие към учениците, учителите и родителите в рамките на тържеството, след което влезе в класните стаи с първокласниците, за да им пожелае лично на добър час и успех.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети