Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гърция облекчава трафика на „Кулата“

Общество

Гърция облекчава трафика на „Кулата“

Снимка:

От утре ще има две входни платна към южната ни съседка

Гърция планира да облекчи трафика през граничния пункт „Кулата – Промахон“. Южната ни съседка планира да отвори и поне още два гранични пункта с България. Властите уверяват, че няма да затварят граници в случай на разпространение на Делта варианта на коронавируса, предаде БНР.

Очаква се още от утре на граничния пункт „Кулата-Промахон“ да има още две входни и още едно изходно платно. Темата за опашките от чакащи туристи на границата достигна до обсъждане в парламента след масови репортажи на за затруднено придвижване на туристите. У нас в благоевградско имаше протести заради километричните опашки на „Кулата“. В началото на седмицата стана ясно, че от утре ще бъде отворен за автомобили и рейсове пункта „Илинден-Ексохи“. До момента от там преминават само камиони и то в определени часове.

Властите в южната ни съседка обявиха, че в случай на разпространение на Делта варианта на коронавируса вероятно ще се прилага само локален локдаун и връщане на задължението да се носят маски на открито. Границите на Гърция ще останат отворени. Според данни на здравните власти до днес в страната са регистрирани само единични случаи на заразени с Делта варианта, като повечето са на остров Крит. Това не създава необходимост от допълнителни мерки.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още