Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гърция отвори ГКПП „Илинден – Ексохи“ за превозвачи на стоки

Общество

Гърция отвори ГКПП „Илинден – Ексохи“ за превозвачи на стоки

Снимка:

Водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници, но няма изискване за отрицателен тест за COVID-19

Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през ГКПП „Илинден – Ексохи“. Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната  се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач.

Водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (PLF), който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната, но няма изискване за отрицателен тест за COVID-19.    

Припомняме, че МВнР подкрепя справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки, като не е спирало да настоява пред гръцките власти за това. За това настоява лично пред гръцкия си колега Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева.

По въпроса за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“ в МВнР бяха проведени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от мисията ни в Гърция отправяха нееднократно искането на българската страна пред гръцките институции.                           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема