Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гъста мъгла и загуба на височина довели до трагедията с хеликоптера, 5 метра не стигнали на пилота да оцелее

Общество

Гъста мъгла и загуба на височина довели до трагедията с хеликоптера, 5 метра не стигнали на пилота да оцелее

Гъста мъгла и загуба на височина довели до трагедията с хеликоптера, 5 метра не стигнали на пилота да оцелее - Tribune.bg
Снимка:

Причината за катастрофата с хеликоптера край Гърмен е загубата на височина. Това заяви експертът Христо Христов, цитирай от Нова ТВ, след приключването на огледа  на мястото на инцидента.

„Видяхме парчета от ламарина, раздробени на малки части. Обстановката, в която е станал срива е много стръмна - с 60 градуса наклон. Хеликоптерът е подходил, но страничната система за оросяване се е закачила във висок бор. В следствие на което хеликоптерът се е сринал с носа надолу“, добави Христов.

По думите му на пилота не са му достигнали 5 метра, за да оцелее. Гъстата мъгла в района по време на катастрофата също е допринесла за инцидента.

„Най-вероятно причината е временна загуба на ориентир в много гъста мъгла. Не е набрал достатъчно височина за това лошо време. Търсел е начин да набере височина и да излезе над мъглата, ако беше успял поне с още 5 м. щеше да мине над дървото. Не можахме да го открием веднага заради гъстата растителност“, каза още експертът.

Хеликоптерът е бил нает от горското стопанство, за да пръска срещу вредители.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хеликоптер
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати