Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт

Общество

Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт

Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт - Tribune.bg
Снимка:

„Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19. Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.“ Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с новия вирус.

Генерал Мутафчийски честити Деня на храбростта и на Българската армия. „На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България!“, написа той в обръщението си към колегите в униформа.

„В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори. Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати“, допълни Мутафчийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Силвия Честит празник на достойните и полезните!
06.05.2020 11:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети