Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Георги Георгиев: "Капитолия" излезе в отпуск, саботират махането на незаконно строителство

Общество

Георги Георгиев: "Капитолия" излезе в отпуск, саботират махането на незаконно строителство

Георги Георгиев: Капитолия излезе в отпуск, саботират махането на незаконно строителство - Tribune.bg
Снимка:

Опитите за саботаж на работата на Столичната община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери. И така се родиха нови правни фигури - вижте как цяла автокъща “излезе в отпуск", бусът "случайно" е паркиран на входа, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли. Това написа във фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и пусна видео от автокъщата.

"София е град, в който законът е над всичко и правилата трябва да се спазват. Ние няма да спрем да подреждаме града и чистим визуалното замърсяване от публичните пространства", отсече Георгиев.

Премахването на шестте незаконни метални чадъри започна миналата седмица и трябваше да продължи няколко дни. То стартира, след като съдът потвърди заповедта на главния архитект за премахване на чадърите.

На място в момента е и главният архитект на София Здравко Здравков. Има и паяци на Центъра за градска мобилност, които да разчистят струпаните коли, за да се премахнат незаконните чадъри.


Топ новини

виж още
Актуална тема