Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Георги Георгиев: Ограничихме до 5 км/ч движението на тротинетките в парковете

Общество

Георги Георгиев: Ограничихме до 5 км/ч движението на тротинетките в парковете

Георги Георгиев: Ограничихме до 5 км/ч движението на тротинетките в парковете - Tribune.bg
Снимка:

„Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила.“ Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни, че предложените от него мерки за регулиране на скоростта и паркирането на този вид превозни средства бяха приети от градския парламент през юли.

„Ограничихме нерегулираните движение и паркиране на 2000 тротинетки под наем в парковете и пешеходните пространства в целия град. В техния софтуер са въведени автоматични ограничения, така че движението с повече от 5 км/ч в забранените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат възможни. Правилата важат и за частните електрически тротинетки, но за тях контрол трябва да упражнява полицията.“, посочи Георгиев.

Вече са обособени 70 специални места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в целия град. Ако тротинетката се намира в забранена за паркиране зона се начислява допълнителна такса или доставчикът на услугата не позволява ползвателят да приключи пътуването в приложението.

„Това са прости решения, които правят София по-безопасна за хората. Така подреждаме града.“, коментира председателят на СОС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати