Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ със сигнали за гласуване с чужди лични карти и неправомерна агитация

Общество

ГЕРБ със сигнали за гласуване с чужди лични карти и неправомерна агитация

ГЕРБ със сигнали за гласуване с чужди лични карти и неправомерна агитация - Tribune.bg
Снимка:

Разбиха офиса на ГЕРБ – Сандански тази нощ

Гласуване с чужди лични карти е било извършено в две населени места в община Руен. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.                                                                                    

Според жалбата в населените места – селата Зайчар и Добромир, председателите на секционните комисии са допуснали гласуване с чужди лични карти. Две лица са представили чужди документи за самоличност и са упражнили неправомерно гласуване. Сигнал на място е подаден на представителя на МВР на място, който е казал, че не може да вземе отношение по случая.                         

„Описаният казус е в нарушение с Изборния кодекс и с разпоредби на Наказателния кодекс. Очакваме да се предприемат действия за проверка на сигнала и при установено нарушение да бъде наложена предвидената санкция според закона“, коментират от централата на ГЕРБ в Бургас.     

Има и още един сигнал от община Руен. Неправомерна агитация с чаши за напитки се извършва в руенското село Вресово. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

„В магазин срещу училище „Петър Берон“, в което е разположена  секционна избирателна комисия №006, се продават напитки в чаши с номера на бюлетина № 9 на ДПС. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс според чл.183 т.4 и 5. Прилагаме и снимков материал, на кадъра ясно се вижда по какъв начин протича изборния ден в руенското село Вресово“, коментират от централата на ГЕРБ в Бургас.

ГЕРБГЕРБ

От ГЕРБ настояват да бъдат предприети необходимите мерки и при установяване на нарушение да бъдат наложени съответните санкции.

Разбиха офиса на ГЕРБ – Сандански

Нападение над офиса на ГЕРБ – Сандански е имало тази нощ. С големи камъни са счупени два от прозорците на фасадата. Единият камък е паднал точно върху стола, на който стои човек от администрацията, което може да се приеме и като персонална заплаха към хората, които работят в помещението.

За инцидента е подаден сигнал до органите на реда, които са извършили проверка на място.

ГЕРБГЕРБ

ГЕРБГЕРБ

ГЕРБГЕРБ

„Когато опонентите нямат аргументи, вадят камъни. Нямаме друго обяснение. Надяваме се компетентните органи да си свършат работата“, коментираха от ГЕРБ – Сандански. Всички са единодушни, че акцията цели да стресне поддръжниците на ГЕРБ в община Сандански, за да не гласуват в днешния ден. „Надяваме се всичко това да направи още по-решителни хората, които не искат да живеят в страна, в която споровете се решават с камъни“, подчертават от ГЕРБ-Сандански.                                        

Четири жалби подаде Коалицията ГЕРБ-СДС в РИК Ямбол

За четири нарушения в началото на изборния ден сигнализира Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Районната избирателна комисия в 31 МИР Ямбол.

Един от сигналите до РИК е за лице с маска на „Републиканци за България“ пред секция 35 в ОУ „П. Р. Славейков“ в Ямбол. В Изборния кодекс се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването“.

Другата жалба касае наличието на агитационни материали и билбордове на партия на по-малко от 50 метра от избирателните секции в ЕГ „В. Карагьозов“ в Ямбол. Нещо, което Изборният кодекс категорично забранява.

Нарушение на правилата на Изборния кодекс има установено и пред още две избирателни секции - секция 22, в център „Каритас“, в комплекс „Златен рог“ в Ямбол и секция 96, намираща се в Читалище „Пробуда“ в Ямбол. Отново нарушението е на „Републиканци за България“ с поставени билбордове на по-малко от 50 метра от избирателната секция.

От Щаба на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ настояват за бърза проверка от страна на РИК, установяване на нарушенията и  информиране за взетите мерки. 

ГЕРБ - Кочериново с жалба до РИК 

Общинският ръководител на ГЕРБ - Кочериново сигнализира Районната избирателна комисия в Кюстендил за възпрепятстване на свободния достъп до изборно помещение. В жалбата се казва, че лице, което е член на СИК в гр. Кочериново, стои на вратата на избирателната секция и възпрепятства свободния достъп до изборното помещение и упражняването на право на глас.

"Моля, да предприемете необходимите действия за недопускане възпрепястването на изборния процес", се казва още в жалбата.  

                                                                    


Топ новини

виж още