Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ внесе законопроект БТА да стане безплатна

Общество

ГЕРБ внесе законопроект БТА да стане безплатна

ГЕРБ внесе законопроект БТА да стане безплатна - Tribune.bg
Снимка:

Само достъпът до архива на агенцията ще се заплаща

БТА да стане безплатна за ползване от всички лица в България и чужбина предвижда законопроект, който бе внесен в деловодството на Народното събрание от председателя на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов и депутатът Тома Биков. Най-важният резултат от промяната ще бъде противодействието на фалшивите новини, пише в мотивите на законопроекта.

Законопроектът бе внесен две седмици, след като журналистът Кирил Вълчев пое ръководството на агенцията като генерален директор и се ангажира с това агенцията да стане безплатна.

В момента БТА разпространява безвъзмездно информация, свързана с обръщения и актове на президента, премиера, председателя на НС, главния прокурор, председателите на конституционния съд, върховните съдилища и председателите на парламентарно представените партии. С предложените промени в закона всички новини на агенцията стават безплатни с изключение на архива на медията. Достъпът до него ще се заплаща.

За чужбина пък видео и аудиофайловете, които публикува БТА ще започнат да се разпространяват най-малко с английски субтитри или дублаж.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети