Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ внесе законопроект БТА да стане безплатна

Общество

ГЕРБ внесе законопроект БТА да стане безплатна

Снимка:

Само достъпът до архива на агенцията ще се заплаща

БТА да стане безплатна за ползване от всички лица в България и чужбина предвижда законопроект, който бе внесен в деловодството на Народното събрание от председателя на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов и депутатът Тома Биков. Най-важният резултат от промяната ще бъде противодействието на фалшивите новини, пише в мотивите на законопроекта.

Законопроектът бе внесен две седмици, след като журналистът Кирил Вълчев пое ръководството на агенцията като генерален директор и се ангажира с това агенцията да стане безплатна.

В момента БТА разпространява безвъзмездно информация, свързана с обръщения и актове на президента, премиера, председателя на НС, главния прокурор, председателите на конституционния съд, върховните съдилища и председателите на парламентарно представените партии. С предложените промени в закона всички новини на агенцията стават безплатни с изключение на архива на медията. Достъпът до него ще се заплаща.

За чужбина пък видео и аудиофайловете, които публикува БТА ще започнат да се разпространяват най-малко с английски субтитри или дублаж.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още