Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ/СДС в СОС: „Демократична България“ дължи на хората в „Красно село“ много повече от снето доверие и дарение

Общество

ГЕРБ/СДС в СОС: „Демократична България“ дължи на хората в „Красно село“ много повече от снето доверие и дарение

Снимка:

„Моралът не се купува с пари, а компетентно и принципно управление не се постига с мълчание“, заяви Едрева

„В началото на настоящата сесия, на която ни предстои да обсъдим и приемем един от най-сериозните документи и инструмент в управлението на града ни - бюджета се налага да говорим и по друга тема, която е не по-малко важна за управлението му. Темата за претенциите и реалността. Прозрачност в действията, компетентност не просто да изпълняваш задълженията си, а да постигаш реални резултати, да можеш да носиш отговорност е минимумът, който се изисква когато се бориш за доверието на хората, за да взимаш решения от тяхно име. Размахването на тези понятия, когато не си готов да ги подкрепиш и с ежедневна работа, с умения и почтеност, ги превръща в лозунги. Тези лозунги чувахме по време на всевъзможни предизборни кампании, а от началото на този мандат те се превърнаха в ежедневие в работата на общинския съвет. Благодарение на колегите от „Демократична България“, които неуморно говорят, говорят и говорят. Само че от толкова думи не остава време за действия“. Това заяви председателят на групата на ГЕРБ/СДС в Столичния общински съвет Малина Едрева, цитирана в „24 часа“.

„За съжаление, общинските съветници и районните кметове от тази коалиция за повече от година не осъзнаха, че единствената разлика между тях и гражданите на София е, че с избирането си на тези позиции вече имат и задължения. Не е достатъчно да констатираш наличието на проблем и да обвиняваш общината , че не го е решила, а имаш задължението да участваш в намирането на ефективни решения. И това не е само задължение на ГЕРБ, а на всеки един общински съветник и районен кмет. Вече на всяка сесия се налага да говорим за качеството на докладите, предлагани от съветниците от ДБ, а в последните дни стана видим за всички и начинът, по който работите в районите. Лично облагодетелстване за сметка на най-уязвимите групи наши съграждани, при това по време на криза, не е просто морално укоримо, то трябва да носи реални последствия. А снемането на политическо доверие не е такова“, заяви Едрева в декларация от името на групата.

„Снемането на политическото доверие от кмета на „Демократична България“ в район „Красно село“ служи единствено като опит на политическите партии в обединението да избягат от отговори и отговорност за действията на човек, който благодарение на техните усилия е получил доверието на гражданите. Странно е как хората, които всяка седмица намират повод да поискат оставката на кмет, премиер или когото видят по телевизията сутрин, но при доказано лично облагодетелстване не смеят дори да споменат тази дума", посочи Едрева.

По думите й преди последните местни избори „обяснявахте на жителите на Красно село, че Росина Станиславова е морален и способен човек, а сега, понеже идват парламентарните избори им казвате: „Оправяйте се сами, ние сгрешихме и не отговаряме вече“.

„Демократична България“ дължи на жителите на „Красно село“ много повече от „снето доверие“ и дарение от 7000 лв. Моралът не се купува с пари, а компетентно и принципно управление не се постига с мълчание“, заяви Едрева.  

 


Коментари (9)

Лина Даааа, голяма издънка! Доста разочароващо поне за мен.
25.02.2021 13:06 / Отговор
Лицемерие Очаквам абсолютно същите стандарти за осветляване на ползването на евросредства не само към кметове на ДБ, но и към всички партии във властта-- особено към ГЕРБ- до стотинката. Очаквам-бързи и адекватни отговори от ГЕРБ и скачане на медиите като ощипани. Много приятен казус -показно стана с кмета на Красно село . Сега очаквам кметът Портних най-после да се яви в ОС да дава подробен отчет за израсходваните средства по европейски програми като се започне с лайняната тръба например. Там са потънали милиони, без резултат и още са планирани да потъват. Така че, чакам БНТ да покани Портних да се обяснява с общински съветник на ДБ в ефир пред водещ на бнт. Чакам, г-да мисирки. Иначе, всичко е двоен стандарт.
25.02.2021 13:22
Анета Разбира се, че дължат много повече и трябва да си го търсим! То не става от месеци наред само да "хапят", а когато те трябва да бъдат ухапани - да се измъкват безгласно!
25.02.2021 14:17 / Отговор
Всъщност БСП също трябва да поеме отговорност за кметицата в Красно село, защото е избрана с мощната им подкрепа!

Гласове в Красно село на избори 2019:

I Тур ГЕРБ/СДС 10530; ДБ 6611; БСП 6528
II Тур ГЕРБ/СДС 10585; ДБ+БСП = 14829

(Данни, публикувани от г-н Иван Сотиров)
25.02.2021 15:25
Ванче ох, тия сега от гафа на кметица се опитват да си изкарат диведенти. много нагли, беее
25.02.2021 14:58 / Отговор
Асен Демократична България са всичките едни и същи схемаджии, така че нищо чудно няма.
25.02.2021 21:27 / Отговор
Коко ДеБъ трябва да се оттеглят завинаги от политиката!
26.02.2021 21:19 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още