Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гешев награди българите, помогнали на пострадалите при тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ „Тракия” (ВИДЕО)

Общество

Гешев награди българите, помогнали на пострадалите при тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ „Тракия” (ВИДЕО)

Гешев награди българите, помогнали на пострадалите при тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ Тракия (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата изказа благодарност на всички, най-вече на гражданите, които са спрели, за да помогнат при тежката катастрофа на 14 август на магистрала „Тракия”.

Тогава сръбски автобус, превозващ деца, катастрофира в канавка на магистралата. При инцидента имаше и тежко пострадали.

 „Този инцидент ще бележи с дълбоки травми пострадалите и тези, които се притекоха на помощ”, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Освен на институциите, изказваме благодарност на всички граждани, каза Милева.

Посланикът на Сърбия в София Желко Йович също изказа благодарност за оказаната помощ на пострадалите. 

„Забравя се, че се направиха много добри неща от вас и от институциите, които бяха ангажирани. Смятаме, че доброто не трябва да се забравя, а да се повтаря, за да се припомня какви са балканските ценности. Показваме, че тези ценности, които мислим за изгубени – любов, милосърдие, приятелство, Родина не са съвсем изчезнали. На първо място сме хора, българи и на първо място е доброто. Бог да пази”, каза главният прокурор. Той награди седем души.

За проявения висок граждански дълг и доблест Гешев награди д-р Христо Стефанов, Петър Канев, Живко Стамболиев, Ивелина Шкембиева, Иван Шмилев, Теодор Бочев и д-р Антон Елкин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети