Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гешев: Никоя полиция в Европа няма да изтърпи толкова бой, колкото нашата на 2 септември

Общество

Гешев: Никоя полиция в Европа няма да изтърпи толкова бой, колкото нашата на 2 септември

Снимка:

Прокуратурата няма да участва в предизборния процес, категоричен беше главният прокурор

„Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпяха на 2 септември българските служители на МВР", коментира в отговор на въпроса за полицейското насилие срещу протестиращите главният прокурор Иван Гешев. Той посъветва социалиста Крум Зарков, който му зададе въпроса, като възпитаник на Сорбоната да провери как действат органите на реда срещу "жълтите жилетки" във Франция. Главният прокурор поздрави българските полицаи, че перфектно са защитили българските граждани и институции.

„А иначе българските граждани имат право да си протестират, както си преценят, независимо дали са криминално проявени, или не са", посочи Гешев.

Прокуратурата няма да участва в предизборния процес, категоричен беше главният прокурор.

"Факт е, че се изгражда такова виждане в редица европейски институции“, констатира главният прокурор. Той подчерта, че няма никакви притеснения относно създаването на различни фигури за контрол и разследване на главния прокурор в страната.

Гешев припомни, че повечето лица по делата с висок обществен интерес са представители на най-голямата управляваща партия и по думите му това е логичен факт поради общата тенденция, че заемащите високи държавни постове и кметовете са членове на тази партия.

Главният прокурор - Иван Гешев нарече “мит“ твърденията  за неговата недосегаемост.

На въпрос за поисканото узаконяване на забранената у нас ОМО "Илинден" в резолюцията на ЕП, главният прокурор напомни, че тази организация е незаконна у нас и просто трябва да си спазваме Конституцията и законите на страната.  


Коментари (2)

Анастас #

Това беше "замисъл" на ПУЧИСТИТЕ
да предизвикат ответна реакция на Полицията.

След това Костовашкият Джендър
БайГъз, известен с прякорите:
Радан Кънев и Радко Пръдлето да говори за "полицейщина" ... ама не им се получи и на всички стана ясно, че това е Акция на Подсъдимите Мутри от Дубай и Белград с любезното съдействие на:
Адвокатските кантори, които са в комплот с ДеБъ, ДСБ, Зелени, Розови Мутрите на Прехода - БСП-АБВ-Мазолова и подобни вещества.

- Има ли нещо неясно !?!?!

(обобщително)
.
14.10.2020 18:21 / Отговор
Симо Тази статия трябва да остане само с Вашия коментар и точка.
15.10.2020 07:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още