Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради смъртта на 16-годишното момче: Главният архитект на район „Триадица“ подава оставка

Общество

Заради смъртта на 16-годишното момче: Главният архитект на район „Триадица“ подава оставка

Снимка:

Така и не стана ясно кой е подписал служебната бележка

Главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напуска поста заради инцидента, при който токов удар уби 16-годишно момче, стъпило на шахта на булевард Гешов.  Това съобщи на пресконференция днес кметът на района „Триадица“ Димитър Божилов. Днес издигнатият от „Демократична България“ кмет реши да отговори на вчерашните въпроси, които постави столичният кмет Фандъкова.

Божилов каза, че павилионите са отдавна, но не знае откога се водят за незаконни.От думите му стана ясно, че са отговорили на писмата на НАГ, но обектите, които в момента са обект на интерес, не са присъствали в списъка.

„Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район „Триадица“ е отговорил на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките“, коментира Божилов. По думите му останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове. „Търговски обекти, предмет на обществена дискусия не фигурират в този списък. Поставих като приоритет премахването на незаконни търговски обекти. В медийното пространство беше изнесена информация за служебна бележка – тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричасността на този документ към този фатален инцидент, ще констатират разследващите органи. Сутринта разговарях с главния архитект на район „Триадица“, който заяви, че ще напусне. Архитект Шишков няма как да знае кой е положил подписа под тази служебна бележка“, каза още той.

Зам.-кметът по строителството Христо Вълчанов заяви, че районът не се грижи за тротоара, както и за изправността на шахтите и те не знаят какво се случва там. Той каза още, че въпросната шахта, която доведе до смъртта на момчето, е била отваряна многократно през изминалите седмици. По думите му, там има камера на болницата, която гледа към шахтата и настоя те да бъдат включени в разследването.

Божилов обясни и че  заповедите за премахване се обжалват и докато това не приключи не може да се махат будките.

„Това местопроизшествие представлява веществено доказателство, премахването на обект би затруднило обективното разкриване на истината. Не е справедливо и честно едно дете да си отиде, а истината да се потули. Обектът стои от много години. Причините защо са седели там тепърва ще трябва да се разяснят“, заяви Божилов и добави, че при положение, че този обект е на терен повече от 10 години, със сигурност има неглижиране на проблем. Той посочи, че там работят два обекта, които плащат наем към района, а другият, който е незаконен – не функционира.  

 

 


Коментари (10)

Защо чак днес , като видя и усети ДЕБЕЛИЯ се задейства"Триадица "? Все пак по-добре късно отколкото никога ! С това показват може би , че са се вслушали в думите на д-р Петър Москов по БНТ !
18.02.2021 11:01 / Отговор
Анастас #

"Бой последен" за опазване на => Несретната ДСБарска Кочина.

#Оставка

(насиращо'костовашката'измет'лайняна)
18.02.2021 11:28
гербил Логиката на другарката Фандъкова
Хора си потрошиха главите в надгробните каменни плочи наредени от Фандъкова по дължината на Графа. Хората си били виновни.
Според Фандъкова бележката от 2011г. издадена от общината към ЧЕЗ била флашива. ЧЕЗ не са МВР та да разследва флашивите бележки издадени от общината. Ама според Фандъкова е и затова ЧЕЗ са виновни за бележката.
Асфалтът на Лъвов мост буквално се е прекършил на няколко места по цялата ширина на многолентовото платно. Вероятно алпийска фирма Дъглас ще са виновни, щото са турци.
Добре, че засега никой не се е удавил е подлез на метрото, че Софийска вода, щяха да са виновни.
18.02.2021 11:46
Анастас #

#Оставка за Костовашката => КАЛИНКА-Кмет на Триадица ??!!
Същия Дръгалефски Боклук е кмет на Слатина ...
а Трайчо Трайкин няма нужда да се издънва ... той и без това е като изплюта храчка. Нали с Харизма и Ум се бореше за Президент, пък накрая неговите Костовашки Кретени гласуваха за Мутрата Румен Радев-Вън ...

(поучително)
18.02.2021 13:05
кесо Е това веке на нищо не прилича. Защо требе ръководството на община "Триадица" да поема отговорността? Популярната в средите на Румбата, Мая Шизофренията, Курни Параноята, тримата глупаци, Бай ви Ристю и джобния генерал "независима и правдива" агенция ЕЖК /една жена каза/ е установила "напълно достоверно", че зад това пъклено деяние стои както винаги банкянския злодей. Той е бил виден лично от Румбата и джобния генерал как е извършил "злодейството" и след това се е качил спокойно на джипката и отпрашил естествено към нови злодейства, за които той има дълъг списък. "Истината" по румбовски преди всичко!
18.02.2021 11:07 / Отговор
Циник Тоя Шишков вкарваше много хора , срещу заплащане разбира се , в излишни незаконни процедури , под предлог , че закона не позволявал , но сега щяло да стане . Той си е просто един изнудвач "търчи - лъжи" ! Подписвал се е със запетая на разни бележки , за да се измъква при нужда . Тарикатее още от Банкя и се набута в "Триадица" , когато Винету стана кмет .
18.02.2021 11:34
... 2023 г, Фандъкова губи местните избори. Журналист я пита "как ще коментирате изборната загуба?", а тя по инерция отговаря "Ще възложа проверка"
18.02.2021 11:48
Анастас #

а Костовашката => КАЛИНКА-Кмет на Триадица ??!!
няма ли да подава =>

#Оставка

(провокиращо)
18.02.2021 11:22 / Отговор
До "Гербил" Тролчо, тия простотии за Графа ги разправяй на селяните ,които не са стъпвали в София! Граф Игнатиев е една прекрасна улица! А ти си обикновен Лъжец ! Дори и сега, когато се оказа че от Община Триадица не знаят кой е задал бележката, и Фандъкова се оказа права, ти продължаваш да ръсиш нелепости! По-гнусни в лъжите от комунистите ,могат да бъдат само ...комунисти-хомосексуалисти!
18.02.2021 13:44 / Отговор
Ха, някой вадил ли е документи за монтиране на преместваем обект? Става в районното кметство, и не може да се направи без връзки и мнооого подкупи. А, за захранване с ток и вода??? Този, от община Триадица, който е подписал със запетая е знаел, че подписва незаконен документ, затова е подписал със запетая.... Питам се, колко такива документи е подписал, стотици, или повече????
18.02.2021 15:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още