Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Главният прокурор e напуснал резиденция „Бояна“

Общество

Главният прокурор e напуснал резиденция „Бояна“

Снимка:

В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет

След година и половина в резиденция „Бояна“ главният прокурор Иван Гешев и семейството му са напуснали, потвърдиха от Министерския съвет за „Дневник“.

Договорът му е трябвало да бъде прекратен от 1 октомври 2021 г., но луксозната вила е била освободена от семейството по-рано.

От Министерския съвет отказват да уточнят дали декларираният от Гешев имот е именно дом 5 с аргумента, че това са лични данни.

Но от анализа на всички известни и потвърдени досега данни, се разбира, че главният прокурор е обявил част от имота и плаща за него, а другата част е наета от член на семейството му, който плаща същата сума - 2200 лева.

В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата „дълъг престой“, дефинирана като настаняване в помещения за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен“, посочват от Министерския съвет.

Правителствената пресслужба уточнява още, че „по отношение на държавната собственост, която се управлява от Министерския съвет и касае хотелско настаняване - комплекс Бояна, стопанство Евксиноград, почивна база Слънчев бряг, обект Шабла и почивна база Орлица, всеки гражданин може да ползва обекти в тези комплекси, информация за което има на интернет страницата www.travel.government.bg“.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема