Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Глоба след мъжкото хоро в Калофер

Общество

Глоба след мъжкото хоро в Калофер

Глоба след мъжкото хоро в Калофер - Tribune.bg
Снимка:

РЗИ ще изяснява кой е организаторът

Ще бъде наложена глоба за неспазване на противоепидемичните мерки за Богоявление в Калофер по време мъжкото хоро във  водите на Тунджа, съобщиха за БТВ от Областния оперативен щаб.

Санкцията ще бъде наложена от РЗИ-Пловдив.

Предстои проверка кой е организаторът на празненствата. От това зависи размерът на глобата. Ако е физическо лице, санкцията е 1000 лв., а ако е юридическо – 2000 лв.

„Кметовете са тези, които следят за спазване на заповедта на здравния министър и създават съответната организация. За съжаление по време на ритуала тази сутрин видяхме липса на дистанция и неносене на маски", каза Каназирева. Тя посочи, че всеки кмет знае какви публични мероприятия ще се провеждат на територията му. Те трябва да са организирани така, че да няма масово струпване“, коментира областният управител на Пловдив Дани Каназирева, пише „24 часа“.

По думите ѝ ще бъде извършена проверка и ако се докаже, че администрацията на Стоянов е организирала т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лева. "Кметът обаче отрича екипът му да е организирал събитието", уточни областната управителка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Пълни нещастници! Обичаите са за хората, а не хората за обичаите. Кого лъжат, освен самите себе си?!
06.01.2021 17:01 / Отговор
Направили са представление за Мунчо,типично по БСП-арски! Червената им връзка, задниците им ще спръска след сезмица ще писукат:
Бойко защо не ни спасяваш от К19 !
06.01.2021 18:48 / Отговор
Мунчо Всичко е заради зеления чорап Мунчо, трябва да е против нормалните хора......дали ще им занесе вода в болницата.......едва ли.....
07.01.2021 09:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати