Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София

Общество

Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София

Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София - Tribune.bg
Снимка:

Над 360 са отработените сигнали за паднали клони и дървета

Фирмите, които отговарят за почистването на снега в София, са глобени със 120 000 лв. Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт. Столичният инспекторат извършва постоянен контрол на изпълнителните дейности на фирмите.

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са отработени в рамките на деня от екипите на Столичната община и СД „Пожарна безопасност и защита на населението".

В рамките на днешния ден екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, заедно с доброволци, са отреагирали на повече от 50 сигнала, като в работата са използвани и специализирана техника и две вишки.

Дирекцията „Зелена система“, общинското предприятие „Паркове и градски градини“ са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици. В дейностите участват и два камиона на Столичното предприятие за отпадъци, които са оборудвани със специална техника за събиране на клони.

Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското предприятие „Общински земи и гори“, които работиха основно по отстраняване на клони и дървета покрай контактно-кабелната мрежа на ул. „Вишнева“.

Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е реагирала на повече от 50 сигнала. Работата продължава и през нощта.

Събраната дървесина се извозва в инсталацията в „Хан Богров“, където от нея ще бъде произведен компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.

 

Чистим снега на тротоара пред дома ни или глоба


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати