Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Глобяват фирмата, допуснала разтопен битум в район „Подуяне“

Общество

Глобяват фирмата, допуснала разтопен битум в район „Подуяне“

Снимка:

Зам.-кметът по строителството на Столична община посъветва потърпевшите да съставят протоколи с техните застрахователи

Между 1500 и 4900 лв. ще бъде глобена фирмата за всеки участък, в който е установено, че битумът, с който са били запълвани фугите през есента, се е разтекъл. Към този момент такъв проблем е открит на 12 улици, ремонтирани от фирмата "ДЛВ" ЕООД, която е ангажирана с поддръжката на уличната мрежа в район „Подуяне“. Това каза зам.-кметът по строителство в Столичната община Цветан Божинов, който посети един от проблемните участъци, предаде  БГНЕС.

Той увери, че отстраняването на дефектите ще е за сметка на фирмата-изпълнител.

„Съжалявам за случката. Това е безпрецедентно при провеждането на ремонтите в столицата. Можем да наложим максималната глоба. Възложил съм на работна група в рамките на 5 работни дни да направи оглед и да прецени щетите. Тези щети ще бъдат предоставени за компенсиране на фирмата-изпълнител“, заяви Божинов.

Случилото се в район „Подуяне“ не е изолиран случай. Такъв проблем възникна и на бул. „Дондуков“, малко преди моста „Чавдар“. Зам.-кметът заяви, че е запознат със случая и посочи, че са предприети същите мерки по обезопасяване.

Попитан кой ще обезщети водачите, по чиито гуми се полепи битума, зам.-кметът посъветва потърпевшите да съставят протоколи с техните застрахователи.

От думите на Божинов стана ясно още, че пясъкът, с който са засипани проблемните участъци, се почиства от 20 ч. вчера и в рамките на денонощието той ще бъде премахнат, а след това улиците ще бъдат измити.

Божинов призна, че столичната община е приела извършените ремонтни дейности без забележка през есента и затова ще потърсят отговорност и от строителния надзор, извършил контрол върху дейностите.

Тодор Василев от фирмата изпълнител каза, че в момента се уточнява на какво се дължи възникналият проблем и увери, че вътрешната им проверка е установила, че няма пропуски в технологията по полагане на материала. Той посочи, че случилото се е прецедент. Василев уточни, че материалът пристига готов за употреба и няма необходимост от тяхната намеса.

Ние сме взели лабораторни анализи, които трябва да установят откъде произтича проблемът, обясни той.

Василев добави, че пясъкът е бил поставен, за да фиксира разтопената смес и подчерта, че следващата стъпка е битумът да бъде отмит.

Проблемът в кв. Сухата река“ възникна вчера. Заради него беше временно спряно движението на автомобили и автобуси на градския транспорт по ул. „Тодорини кукли“, от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ в район „Подуяне“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още