Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Глобяват с 50 хиляди лева фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София

Общество

Глобяват с 50 хиляди лева фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София

Снимка:

От АПИ очакват влошаване на обстановката в Североизточна България

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще глоби с общо 50 000 лева фирмите ангажирани с почистването на магистрала „Тракия“ и Софийския околовръстен път. Санкцията е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. Припомняме ви, че вчера вечерта десетки коли и камиони се оказаха в снежен капан на 18-тия километър на „Тракия“ в посока Бургас. А причината беше аварирал ТИР. 

На дружеството, поддържащо АМ „Тракия” е около 30 000 лв. и 20 000 лева на фирмата, осигуряваща снегопочистването на Софийския околовръстен път. При предходната усложнена ситуация в Добрич и Варна също са наложени санкции в размер на 52 000 лева. Нека да е ясно, няма да има компромис с почистването на пътищата по републиканската пътна мрежа, отбеляза още Терзийски.

Той подчерта, че на АМ „Тракия“ е имало множество недобросъвестни шофьори, спрели в аварийната лента. Това е попречило на техника и на почистващите фирми. Наложило се е камионът да бъде теглен от другото платно на масгитралата, обясни още той. 

По думите на Терзийски Пътната агенция ще бъде безкомпромисна. Той съобщи, че през нощта на терен са работили 563 машини.

Отново беше отправен призив шофьорите да тръгват подготвени на път и да имат търпение, когато се затварят участъци за опесъчаване и снегопочистване.

Пътищата в момента се обработват. Вятърът е силен, особено в Североизточна България, а прогнозите са, че обстановката ще се усложнява там, поясни Терзийски.

В момента затворен за почистване е единствено един път, Завет - Острово, в област Разград.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още