Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Годеницата на Атанас Скатов: Никога няма да те забравя! Животът ти не бе напразен

Общество

Годеницата на Атанас Скатов: Никога няма да те забравя! Животът ти не бе напразен

Снимка:

Годеницата на загиналия алпинист Атанас Стаков разчувства социалните мрежи с трогателна публикация. Ето и какво публикува Шени Бензеш на станицата си във Фейсбук:

„Сълзите от време на време пресъхват, но не и болката в сърцето ми! Спомена за теб и усмихнатото ти лице са навсякъде около мен! Тръгнахме заедно и се прибираме заедно, но не по начина, по който си го представях, скъпи мой. Този дълг към теб е толкова труден, любов моя! Да си документ в ръцете ми, а теб да те няма! Защо?! Искам да мога да изчезна. Надалеч! За много дълго! Докато забравя, но знам че това е невъзможно! Никога няма да те забравя! Знам, че си на по – добро място и искам да знаеш, че живееш и ще живееш в сърцето ми, както в сърцата на твоите близки и семейство, в сърцето на Васко, в сърцата на майката ти, на баща ти, на сестра ти и в сърцата на много други хора!

Ох, как ужасно, ужасно, ужасно много жадувам за един последен разговор, за още една топла прегръдка, която да продължи толкова дълго, че ръцете ми да се вкаменят и да не мога да те пусна! Помня вечерта в която те изпратих… стъпките ти… да не бях…! Обичам те заради това, което си! Нямах право да те спра! Само егоистичната ми любов иска да те задържи, но ти принадлежиш на своята кауза!

Рискува живота си за нея и знам, че успя! Имаше цел! Имаше мисия! Всеки ден от живота си изживяваше своята вяра! Животът ти не бе напразен. Имаше толкова много смисъл в него. Остави толкова много след себе си. Ти бе и си мотивация за много хора. Знам, че знаеш, но просто исках да ти го кажа! Както искам да ти кажа още милион пъти „ОБИЧАМ ТЕ“!  


Коментари (3)

Stefan Наистина съжалявам за загубата ви. Бог да прости.

Но трябваше да го хлопнете с тиган по главата и да го задържите.
Знам.
Човек може да се спъне и да си строши врата и на улицата. Но да катериш баири е тъпо, не защото аз не съм дорасъл да разбера някакви висши въжделения у катерачите. А защото ДНЕС ВЕЧЕ е тъпо. Та, слепи ли сте, това е добре организирана туристическа индустрия. Поклонническите пътувания ни развеждат из манастири, катераческите мотат алпинистите по баири. Ако не бяхме летели в космоса, разбирам. Но днес има самолети, ракети, сателити.

Знаете ли защо трябваше да го хлопнете? Защото, сама казахте, че дава пример. Но този пример не е да прави благодеяния на сирак и вдовица, а да начесва егото си - плод на Гордостта. Никой не е безгрешен, но някои дават лош пример.
Точно тези застрахователи, точно тези рекламни индустрии, точно тези организатори на катерения, точно те имат интерес да венцехвалят чисто езически съревнования.
08.02.2021 08:39 / Отговор
Stefan Какво е спечелил?
Та, той умря и ви остави сама. Остави съпругата си и децата. Остави приятели, а можеше да върши толкова много хиляди други ПОЛЕЗНИ неща.
Левски и Ботев са положили себе си в услуга на другите. Това е несравнимо различно.
Никъде в сериозните учения не се насърчава безразсъдството. Понеже,
животът е над всичко, писано е По-добре живо куче, нежели мъртъв лъв.

А алпинистите са на дяволското - Изгори, за да светиш.
Сериозно ги подозирам, че са обсебени от идеята за героично самоубийство. Може би латентно, подсъзнателно.

Кажете, с какво постъпката на дете, което е изпържено от високоволтова дъга, докато си прави селфи на стълб за високо напрежение, е по-укорима от катеренето на баир 8 км?
С нищо.
08.02.2021 08:41
Stefan Защото, да правиш тихо добро е скучно, не те показват по медии, не ти ръкопляскат.

Вижте, имаме една кофа щастие.
Дали, на ден по лъжичка сто години, или цялата кофа наведнъж, умирайки нахилени от мнима радост, ние сам сами си решаваме.

Трябваше да го хлопнете па главата с нещо тежко. Сега ще ми се нацупите, но изчакайте 40-то.

На супер богата трапеза, преди време, оставих прекрасно лейди да се качи в колата пияна.
Беше така щастлива, никой не предполагаше, че само след половин час ще скочи в пропастта.
Познаха я по зъбите. Всичко бе овъглено.

Да бях и избил зъб с юмрук, вместо да я пусна в Нищото.
08.02.2021 08:43

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още