Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Големи спортисти подкрепиха българските медици с DMS SOLIDARNOST на 17 777

Общество

Големи спортисти подкрепиха българските медици с DMS SOLIDARNOST на 17 777

Големи спортисти подкрепиха българските медици с DMS SOLIDARNOST на 17 777 - Tribune.bg

Десетки звезди на българския спорт подкрепиха българските медици, работещи в условия на пандемия. Те дадоха личен пример на своите последователи в социалните мрежи като публикуваха призиви за подкрепа на кампанията на Министерство на здравеопазването. Първи своето послание отправи спортният министър Красен Кралев, който се обърна към спортистите в личния си Фейсбук профил:

 „Скъпи приятели, уважаеми спортисти,

Нека да подпомогнем кампанията на Министерство на здравеопазването в подкрепа на българските медици, работещи в условията на пандемията COVID-19! От днес всеки от нас може да го направи без да излиза от дома си - с текст SOLIDARNOST, изпратен на номер 17 777.

Вярвам, че скоро ще се радваме на нови спортни успехи!

Бъдете здрави и отговорни!“

Към призива на Кралев веднага се присъединиха големи спортни звезди като световният шампион по плуване в ледени води Петър Стойчев, най-добрият български джудист Ивайло Иванов, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, двукратният шампион на България по фигурно пързаляне Саша Фейгин, както и популярният футболист от ПФК „Локомотив – Пловдив“ Бирсент Карагарен.

Златните момичета също активно използваха профилите си във Фейсбук и Инстаграм, за да изразят подкрепа за кампанията  – включиха се капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, гимнастичките Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, индивидуалните състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева, Християна Тодорова и други настоящи и бивши състезателки по художествена гимнастика.

Сайтът на кампанията показва, че до този час за по-малко от 24 часа са събрани близо 45 000 лева.  Можете да следите колко средства са съблрани до момента на адрес: https://dmsbg.com/16648/dms-solidarnost/


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети