Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Големи спортни звезди застанаха зад инициатива „Избери живота“ #СприНавреме

Общество

Големи спортни звезди застанаха зад инициатива „Избери живота“ #СприНавреме

Големи звезди на българския спорт като Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владо Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова подкрепиха иницитивата „Избери живота!“ #СприНавреме като отправиха своите послания към младите хора в общо видео.

„Бъди независим от алкохол и наркотици“, призовава младите хора джудистът Божидар Темелков. „Животът е прекрасен, стигни до края“ – допълва шампионът по джудо Ивайло Иванов.

Националът по баскетбол Йордан Минчев застава зад волана, за да заяви, че скоростта не е игра.  От своя страна националът по волейбол Теодор Салпаров се обръща към младежите с думите: „Бий дузпата на алкохола“.

Вратарят на националния отбор по футбол Владо Стоянов призовава младите да взимат витамини вместо амфетамини. Европейският шампион по вдигане на тежести Христо Христов изпраща силно послание с думите: „Не си супергерой, ако убиваш. Спри навреме!“. 

Както е известно зависимостта към социалните мрежи е изключително разпространена в обществото ни, особено сред младите хора. Олимпийските медалистки в художествената гимнастика Мадлен Радуканова и Ренета Камберова, заедно с Йордан Минчев, използват забавни словосъчетания с Инстаграм, Тик Ток и Мрежата, за да призоват шофьорите към повече внимание към пътната обстановка.

Световният и европейски шампион по бокс Станимира Петрова казва, че злоупотребата с алкохол е „магистрала към ада“ и призовава „Спри Навреме!“

„Чакам ви в залата, за да се преборим със зависимостите“ – казва вицеевропейският шампион по класическа борба Даниел Александров, който е сред инициаторите на инициативата.

Николай Алгафари заявява, че младостта е гордост, но и отговорност и призовава „Избери живота!“

Инициативата „Избери Живота!#СприНавреме“ вече има своя първи официален партньор в лицето на Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“. Инициативата бе подкрепена и лично от д-р Денислава Ангелова.

Напомняме, че в понеделник организаторите на инициативата Георг Георгиев, Николай Алгафари, Даниел Александров и Драгомир Младенов отправиха публична покана към всички активни младежи и организации с авторитет и позиция да се включат в обща кръгла маса.

Целта на мероприятието е да се изработят общи инициативи за борба със зависимостите сред младите хора и с агресията по пътищата.  „Каним Ви на Кръгла маса „Избери живота“ в навечерието на Международния ден на младежта - 11.08.2022 година (четвъртък)“, се казва в писмената покана, изпратена до младежките организации в страната.

„Избрахме мотото „Избери живота!“ за инициативата, която стартираме, защото вярваме, че младите хора всеки ден правят избори за своето бъдеще, решавайки да опазят собствения си живот и този на другите. Вярваме в силата на личния пример и желанието на всеки от нас да загърби политическите си пристрастия в името на значима обща кауза“, казват още инициаторите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати