Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Голям пожар край Калояново, хеликоптер помага за овладяване на бедствието

Общество

Голям пожар край Калояново, хеликоптер помага за овладяване на бедствието

Голям пожар край Калояново, хеликоптер помага за овладяване на бедствието - Tribune.bg
Снимка:

Доброволци, горски служители и пожарникари локализираха няколко огнища край пловдивското село Калояново. Сигналът за пожар е подаден около 17:00 часа. Огънят е обхванал стотици декари сухи треви, ниски храсти и гора между селата Стрелци, Отец Паисиево и Сухозем. Това каза секретарят на Община Калояново Павел Павлов, съобщава БТА.

Той уточни, че на място са били противопожарни екипи от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово, служители на горското от Хисаря и доброволни отряди от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна махала и Отец Паисиево.

Около 19.30 часа в гасенето се е включил и хеликоптер от 24-та авиационна база - Крумово, който е помогнал за потушаването на огъня край Сухозем и Отец Паисиево, допълни Павлов.

Пожарът е локализиран, но през цялата нощ на място ще останат дежурни екипи с хора от горското, пожарната и доброволци, каза още Павел Павлов. Той добави, че няма засегнати вили и къщи, няма и пострадали - както от населението, така и от огнеборците. В контакт продължават да бъдат всички служби и институции, които при евентуална нужда ще могат да реагират.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети