Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Голяма част от фирмите ще запазят хибридния режим на работа

Общество

Голяма част от фирмите ще запазят хибридния режим на работа

Голяма част от фирмите ще запазят хибридния режим на работа - Tribune.bg
Снимка:

След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да запазят хибридния режим на работа.

По-голямата част от бизнеса предпочита да запази хибридната форма на работа, въведена с пандемията, редуване на работа от офиса и от дома:

„В хибриден режим на работа сме вече от няколко месеца. Не предвиждаме към момента служителите на 100% да се върнат в офиса. Продължаваме в хибриден режим, което означава за хората от офиса работа от офиса и от вкъщи, според техните нужди и желания. Поне няколко пъти обаче в месеца ги задължаваме да идват до офиса, за да се виждат с колеги, да има социализация между колегите и на 100% хората от производството те си работят в производствена среда. При тях хибриден режим на работа не може да се приложи" - казва Катя Христова от компания за производство на интегрални схеми и чипове.

Пандемията наложи практиката на работа от разстояние и вече е време тази нова форма да бъде нормативно уредена, казва Светлозар Петров от най-голямата платформа за заетост у нас.

„Според мен натрупахме достатъчно опит последните две години какви са потенциалните проблеми, какво има нужда да бъде регулирано по отношение на дистанционната работа и вече спокойно може да се урегулира".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати