Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Горанов: Автомобилът, с който бях спрян на „Калотина“, е купен чисто нов

Общество

Горанов: Автомобилът, с който бях спрян на „Калотина“, е купен чисто нов

Снимка:

Просто някой е направил двойник на тази кола и той е обявен за издирване от Русия, заяви шефът на „Мото Пфое“

Автомобилът, с който бях спрян на „Калотина“, е закупен чисто нов от „Мото Пфое“ през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ, заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред БТВ.

По-рано през деня стана ясно, че той се е опитал да премине границата със Сърбия с кола, която е обявена за издирване от Интерпол. „Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. По думите му това е първо излизане на колата от страната.

„Граничният полицай регистрира автомобила и каза, че той се издирва без да може да ми даде допълнителна информация от кого и защо. Разпореди ми да се върна навътре в страната. Аз се върнах до Драгоман, където оставих този автомобил и с друг – с мой приятел, продължих към Сърбия“, обясни Горанов.

Бившият финансов министър уточни, че оказва пълно съдействие на властите.

„Не мисля, че има злонамерено действие от страна на когото и да е. Автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР“, каза още Горанов.

„Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той е обявен за издирване от Русия".

Това коментира шефът на „Мото Пфое“ Атанас Фурнаджиев във връзка със случката с бившия финансов министър Владислав Горанов

„Такива случаи са десетки, да не кажа стотици. Неотдавна имахме такъв проблем с чисто нов „Ленд Роувър Епок", купен от завода в Англия директно. И се появи клонинг. Просто защото го кара един бивш министър се раздува случая", категоричен е Фурнаджиев пред „24 часа“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема