Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Горят 300 дка растителност на територията на военния полигон „Ново село” (ВИДЕО)

Общество

Горят 300 дка растителност на територията на военния полигон „Ново село” (ВИДЕО)

Горят 300 дка растителност на територията на военния полигон Ново село (ВИДЕО) - Tribune.bg

Възможно е причина за пожара да са действия на военните в самия полигон

Пожар е обхванал близо 300 декара на територията на военния полигон "Ново село", съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев.

Сигналът за пожара е бил получен днес около 9:30 часа. Три са огнищата. Ангажирани са сили на армията - от полигона и други подразделения, пожарната и Държавното горско стопанство - Котел.

Огънят не е локализиран, опитите да бъде потушен продължават в момента, като днес от в гасенето се е включил военен хеликоптер от 15:30 до 17:00 часа. Фронтът, който е обхванат е много голям, мястото е недостъпно, има и вятър.

Възможно е причина за пожара да са действия на военните в самия полигон, каза комисар Демирев. По думите му няма опасност огънят да засегне населени места, далеч е и от сградите на военния полигон.

От областната администрация в Сливен съобщиха, че в ранния следобед днес областният управител Минчо Афузов е посетил мястото, което се намира северозападно от военния полигон "Ново село", в посока село Градец, и е поискал помощ от българските Военновъздушни сили. Включилият се в гасенето хеликоптер е от авиобаза "Крумово".

Според съобщението, пожарът е възникнал в четвъртък, като наблизо са се провеждали учебни стрелби. Заради гъстата и суха растителност огънят се е разраснал бързо и вече обхваща площ от около 300 декара.

В момента 70 военнослужещи от полигон "Ново село" и 30 пожарникари и горски служители от Сливен се опитват да овладеят огнената стихия. Прави се възможното за ограничаване на огъня чрез просеки. Очаква се военен хеликоптер да се включи и утре в гасенето.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети