Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Градският транспорт в София в готовност за ефективна стачка

Общество

Градският транспорт в София в готовност за ефективна стачка

Градският транспорт в София в готовност за ефективна стачка - Tribune.bg
Снимка:

Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова ефективна стачка, каза за Българското национално радио председателят на Федерация на транспортните работници към Конфедерация на труда "Подкрепа" Иван Кирилов. Синдикалистите настояват за увеличение на работните заплати в четирите общински дружества - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска мобилност, съобщи БНР.

Искането на синдикалистите е за 30 процента увеличение на заплатите от първи януари, и то ще се отстоява в преговори. Овен за възнагражденията, зрее напрежение и заради текучество на кадри и условията на труд.

Председателят на Федерацията на транспортните работници към Конфедерация на труда "Подкрепа" Иван Кирилов припомни, че изтече тригодишното споразумение за ежегодно увеличение на заплатите с 10 процента:

"Гледайки инфлацията, всъщност по никакъв повод не сме съгласни на 10% увеличение на заплатите, над 100 шофьора са напуснали Столичния автотранспорт през миналата година. За 2021 и 2022 г. над 32 000 работни дни имат водачите неизползван платен годишен отпуск. Нямат възможност да си използват отпуската поради това, че не са достатъчен брой".

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати