Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Градушка унищожи реколта в Садово и Чешнегирово, проливни дъждове и бури в редица градове (ВИДЕА/ ОБНОВЕНА)

Общество

Градушка унищожи реколта в Садово и Чешнегирово, проливни дъждове и бури в редица градове (ВИДЕА/ ОБНОВЕНА)

Градушка унищожи реколта в Садово и Чешнегирово, проливни дъждове и бури в редица градове (ВИДЕА/ ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Градушка падна и в районите на Видин, Белоградчик, села около Монтана, Кютендил, райони в Подбалкана като Казанлък и Сливен, както и около Ямбол

Поройни дъждове се изляха тази вечер в различни точки на страната.

Гръмотевици и буря имаше в София и района. Градушка унищожи голяма част от насажденията в Садово и село Чешнегирово, съобщи за БТА кметът на община Садово Димитър Здравков. По думите му, валежът е започнал към 16:30 ч. и е бил интензивен. Продължил е около 25 минути. 

Размерът на падналите ледени зърна е бил колкото череша. "По моя информация заради прелитащи самолети не са били изстреляни противоградни ракети", каза Здравков. Кметът добави, че към момента знае от земеделски стопани за напълно унищожени посеви от царевица, слънчоглед, нахут, марули. Където е минала градушката, е поразила всичко, каза Здравков.

 Бури с градушки удариха районите на Видин, Белоградчик, села около Монтана, Кютендил, райони в Подбалкана като Казанлък и Сливен, както и около Ямбол, където улиците станаха като реки. Мощни гръмотевични облаци имаше и в различни места в Родопите, предава пък Нова телевизия. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети градушка, дъжд
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати