Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гръцки хотелиери заблуждават българите, че там всичко е наред

Общество

Гръцки хотелиери заблуждават българите, че там всичко е наред

Гръцки хотелиери заблуждават българите, че там всичко е наред - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е описателна

Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична заради пожари и разнасящите се от вятъра пушек и сажди в близките до огнищата райони, затова за туристите най-важно сега е да разполагат с актуална информация къде има пламъци, какво е състоянието на въздуха и какви са условията за отмяна на резервациите им, при необходимост.

Габриела Руменова, създател на платформата "Ние, потребителите" информира, че актуални данни за ситуацията могат да бъдат намерени на сайта на НАСА и на специален гръцки правителствен сайт, а директни връзки към тях са публикувани във Facebook страницата на организацията, съобщават от БНР.

Ако имате резервация и Ви предстои да тръгнете, проверете къде в момента има пожари и какво е състоянието на въздуха. Обадете се на рецепцията на хотела и попитайте за актуалната обстановка, след което настоявайте да получите информацията и писмено. Това е важно, тъй като при подаване на заблуждаваща информация от страна на хотелиерите местните органи за защита на потребителите могат да се сезират и да докажат нелоялна практика.

От платформата Ние потребителите предупреждават, че хотелиери от засегнатите от пожарите курорти при силно влошена обстановка и природна среда продължават да убеждават хората с резервации, че условията за почивка са добри и ги очакват.

Всичко това се случва на фона на противоположна информация от свидетели на събитията.

Можем да сигнализираме чрез бюрото в Гърция от Мрежата европейски потребителски центрове, ако сме се обадили в хотела в Гърция и от там са ни казали, че всичко е прекрасно, но не е така. Това би било нелоялна търговска практика, защото не сме получили истинската информация, на база на която да направим своя информиран избор дали да заминем.

Как да постъпим, ако от хотел в Гърция отказват да ни върнат парите, когато поискаме да отменим почивката си? Има ли полезен ход? Как да сезираме отговорните институции.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати