Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Христо Грозев отрече да е подавал сигнал срещу българите, задържани във Великобритания

Общество

Христо Грозев отрече да е подавал сигнал срещу българите, задържани във Великобритания

Христо Грозев отрече да е подавал сигнал срещу българите, задържани във Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Журналистът от разследващия сайт „Bellingcat“ Христо Грозев отрича да е подавал сигнал срещу тримата българи, арестувани във Великобритания, по подозрение за шпионаж в полза на Русия.

Това обяви в профила си във Фейсбук влогърът Асен Генов, автор на YouTube-канала „Контракоментар“, който е разговарял с Грозев.

„Попитах Христо Грозев за причините, довели до подадения от него, както се твърди в медиите, сигнал срещу тримата и той беше категоричен, че сигнал не е подавал и не знае, защо и от кого името му е замесено в информацията за предполагаемия сигнал“, написа Генов.

Пред него Грозев е заявил: „Няма нищо вярно в това, не знам кой и защо го е измислил“.

Във въпрос до прокуратурата „Контракоментар“ отговарят – „Държавното обвинение по никакъв начин не е намесвало името на г-н Грозев. И още: „Сигнали и т.н. - това по никакъв начин не е тръгнало от мен или от прокуратурата или от българските служби.

Кой интерпретира и как намесва името му... това се появи в медиите, а откъде е тяхната информация - не знам това.“

Пред „Свободна Европа“ журналистът от „Bellingcat“ казва още, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него, за да го предупреди, че се води подобно разследване.

„Това е работа на прокуратурата, те не са се свързвали с мен. Аз дори не знам, че има разследване по мой сигнал. Възможно е да се самосезирали от интервюта или от изказването в парламента. Сигнал като такъв не съм подавал“, допълва Христо Грозев.

По-рано се появиха съобщения, че към разследването по случая, което властите у нас водят, е присъединен сигнал от журналиста.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати