Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хаос с извозването на бежанците от Слънчев бряг

Общество

Хаос с извозването на бежанците от Слънчев бряг

Хаос с извозването на бежанците от Слънчев бряг - Tribune.bg
Снимка:

Майки с деца и възрастни хора се наложи да изчакат с часове в автобусите, тъй като до последния момент не се знаеше крайната точка на маршрута. Бежанците споделиха, че са притеснени дали във вътрешността на страната, където ги разселват ще имат достъп до медицинска помощ.

„Ние сме с наши дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е далече, защото с дядо ни някъде в гората е някак нереално”, сподели Людмила пред БГНЕС.

„Не знам за къде ще е този влак. Трябва да ми кажат- отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам”, каза Владимир.

Представителят на Агенцията за бежанците в Слънчев бряг също до последно не знаеше накъде трябва да тръгнат автобусите- към гарата в Бургас или към друга база край морето. „Товарим от три точки. Тук товарим от един автобус, после автобусът ще се върне, предполагам до два и половина да направим два курса, с което работата в този хотел ще приключи”, заяви за БГНЕС Кирил Атанасов. По обяд стана ясно, че няма да бъдат извозени до гарата в Бургас, а ще бъдат пренасочени към държавна база в Китен.

От областна управа в Бургас заявиха, че за днес имат заявка от Слънчев бряг да бъдат изведени около 400 души, но бройката до края на деня може да се промени.

Вчера от 300 изявили желание да бъдат преместени във вътрешността на страната, на влака от Бургас се качиха една 57 души. Очаква се утре броят на бежанците, които трябва да бъдат разселени да скочи драстично.

 

Транспортирането на украински бежанци се провали - от 18 000 на влака се качиха петима


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати