Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хартиеният билет за метрото ще важи и след 1 юни

Общество

Хартиеният билет за метрото ще важи и след 1 юни

Хартиеният билет за метрото ще важи и след 1 юни - Tribune.bg
Снимка:

Хартиеният билет в метрото остава и след 1-ви юни, става ясно от решение на Столичният общински съвет. Причината - големият брой пътници, които го предпочитат, съобщиха от Нова телевизия. Местната управа в София смята, че премахването на хартиените билети ще доведе до напрежение сред пътниците.

"Оказа се, че този превозен документ – макар и неизгоден – защото това е хартиено билетче, което се проверява с баркод и което може да се използва само един път, остана с една трайна употреба в метрото, въпреки наличните две три алтернативи, които са далеч по-изгодни и по-удобни", заяви Димитър Дилчев от ЦГМ.

Припомняме, че въвеждането на новите електронни билети в началото на тази година доведе до остри реакции. Тогава стана факт система за таксуване на база пропътувано време. Бяха въведени билети за 30 или 60 минути като на устройствата в превозните средства може да се плаща безконтактно с дебитна или кредитна карта, както и през смарт устройство. Има и хартиен билет за всички линии за 30 или 60 минути. 

Сега хартиеният билет в метрото дава право само на едно преминаване през бариерата в рамките на 1 час след закупуване.

Засега няма определен срок колко дълго хартиеният билет ще продължи да е в употреба. Очакванията са, че с течение на времето той ще отпадне.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати