Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хеликоптер падна край Гърмен (ОБНОВЕНА)

Общество

Хеликоптер падна край Гърмен (ОБНОВЕНА)

Хеликоптер падна край Гърмен (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, намиращо се недалеч от град Гоце Делчев. За момента няма информация за пострадали и какъв е хеликоптерът, съобщава БГНЕС.

Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднала машината.

От Благоевград и Гоце Делчев са насочени спешни екипи.

От МВР все още нямат информация, че хеликоптерът е паднал.  Сутринта в 07:30 часа е излетял хеликоптер, с който връзката е изгубена, но нямат информация за паднал хеликоптер, казаха пред БТА от Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт (НБРПВВЖТ).

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер, каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград комисар Валентин Василев.

Той посочи, че има такъв сигнал и до тях, но самият сигнал не е доуточнен. Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал, посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.

За издирването на машината и спасяването на пилота е задействан екип военнослужещи с въртолет "Кугър", който лети по маршрута на изчезналата машина.

Частният хеликоптер е нает от варненска фирма от Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП) да третира от въздуха нашествията на процесионка, която е заплаха за бора и иглолистните видове в района. Машината е пръскала до вчера, четвъртък, следобед. Тази сутрин към 7.30 часа хеликоптерът е излетял от стадиона на село Гърмен в посока Цалапица, Пловдивско. Връзката с пилота е изгубена минути след 8.00 часа.

Маршрутът на изчезналия хеликоптер минава по диагонал на целите Родопи. Територията е слабо населена и голяма част от нея е с гъста гора.

След като в ранния следобед днес машината не е кацнала в Цалапица, е подаден сигнал за изчезнал хеликоптер по трасето. Според протокола, когато в продължение на 4 часа не се установи връзка с пилот, машината се смята за паднала на земята.

От Министерство на отбраната информираха, че в 14.01 часа от авиобаза Крумово е излетял екипаж военнослужещи с вертолет „Кугар“, чиято мисия е търсене и спасяване.

Очаквайте още подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати