Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Херо Мустафа на посещение в „Пирогов“, занесе подаръци на най-малките пациенти

Общество

Херо Мустафа на посещение в „Пирогов“, занесе подаръци на най-малките пациенти

Снимка:

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа отбеляза 4 юли, Деня на независимостта, с посещение в педиатричните отделения на  “Пирогов” и с подаръци за малките пациенти, съобщиха от болницата.

Мустафа е била с делегация от Американската търговска камара, които бяха подготвили персонален подарък за всяко дете.

Началникът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия проф. Мая Аргирова е показала на Нейно превъзходителство обновения детски сектор, а началникът му доктор Анастасия Викторова  за тенденциите в лечението на детските изгаряния и стремежът на „Пирогов” да разполага с най-модерните технологии  и методи.

„Болница „Пирогов” непрекъснато инвестира в подобряването на средата и апаратурата във всички детски отделения. Партньорството ни с посолството и американските организации в България са отлични, защото са посветени на този общ стремеж и аз благодаря за това”, отбеляза директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” проф. Асен Балтов.

Той подари на посланика на САЩ книгата, посветена на 100 годишнината от освещаването на най-голямата днес спешна болница в страната.

По повод Националния празник на САЩ Херо Мустафа подари на проф. Балтов монета с българска  роза. Подарък, чийто дизайн е подготвила лично Нейно превъзходителство.    


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още