Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хипократовата клетва онлайн за Випуск 2020 на МУ София

Общество

Хипократовата клетва онлайн за Випуск 2020 на МУ София

Снимка:

Заради пандемията, млади лекари от Випуск 2020 на Медицинския университет в София положиха Хипократовата клетва онлайн, вместо в Зала 1 на НДК, както е по традиция, разказва БНР.

За център на онлайн тържеството бе избрана Анатомичната аула на Медицинския факултет към висшето училище. Там присъствено Хипократовата клетва положиха 9-те пълни отличници от Випуск 2020, а синхронно с тях на видеостена от вкъщи се заклеха и останалите 468 дипломиращи се лекари.

Един от пълните отличници на випуск 2020, получил наградата „Златен Хипократ“, д-р Златко Костадинов сподели, че планира да се насочи към специалността анестезиология :“Вече работя в болница „Св. Екатерина“ в столицата, там съм прекарал и доста от годините си като студент – в Реанимация и именно това ме накара да избера този специалност“.
Деканът на Медицинския факултет проф. Димитър Буланов се обърна към младите си колеги с думите: „Страната ни има нужда от вас, от вашите знания, умения, от вашата амбиция и от вашите успехи. На добър час, Випуск 2020!“

В следващите 5 дни абсолвентите ще положат Хипократовата клетва присъствено и индивидуално в Медицинския факултет по график, като едновременно с това те ще получат и дипломите си.  


Коментари (1)

колега На "Добър час " , колеги ! Бъдете верни на клетвата , лекувайте според нея и не позволявайте да бъдете мачкани , унижавани и малтретирани ! Клетвата не ви повелява ДА ТЪРПИТЕ УНИЖЕНИЯ ! Бъдете благословени , здрави , спокойни , отговорни и останете в България ! Имаме нужда от вас !
22.02.2021 14:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още