Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Официално: Пуснаха още 24 км от „Струма“

Общество

Официално: Пуснаха още 24 км от „Струма“

Снимка:

Хората: Благодарим Ви, г-н министър-председател, че ни направи европейци!

Официално беше открита отсечката от автомагистрала „Струма“ в участъка между Кресна и Сандански. Тя е с дължина 23,6 км. Автомобилите ще могат да се движат през нея от 14:00 часа. 

Пускането на тази част от магистралата става пет месеца предсрочно. Участъкът включва 3 пътни възела, 25 големи съоръжения, както и 4 площадки за отдих. За изграждането му са вложени над 280 млн. лв. 

„Благодарим Ви, г-н министър-председател, че ни направи европейци!“. С транспарант с този надпис хората приветстваха откриването на новата отсечка от АМ „Струма“. Читател на Tribune.bg ни прати актуална снимка на благодарни граждани.

На нея се вижда как десетки хора с българското знаме в ръце приветстват пускането на трасето, което значително ще улесни трафика до Гърция. 

Остава да бъдат изградени още два участъка - от Благоевград до Крупник и най-тежката част на магистралата - през Кресненското дефиле. 

Автомагистралата е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата . Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и др.  

AM AM "Струма"

 


Коментари (1)

К.Анкова Адмирации към управляващите
17.12.2018 16:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още