Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хотелиери и ресторантьори в стачна готовност: Не се издържа вече

Общество

Хотелиери и ресторантьори в стачна готовност: Не се издържа вече

Хотелиери и ресторантьори в стачна готовност: Не се издържа вече - Tribune.bg
Снимка:

„Не се издържа вече! Време е за стачки!”. Вчера медиите получиха съобщение с такова заглавие от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От там обвиняват властта в хаотични действия и казват, че вече има отменени резервации за септември заради това. Екипите им пък напускали под заплахата от задължителна ваксинация.

 „Това не е опит за евтина реклама. На целия бранш наистина вече му омръзна и това е опит за консолидацията му. Това, което ни подразни, бяха тези противоречиви изказвания на здравния министър”, каза Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА, пред Нова телевизия.

Сега браншът има възможност да работи на 100%, ако екипите и посетителите са ваксинирани. Въпреки това обаче от БХРА са готови на протести.

„Това противоречни на изказванията и е пълна лъжа. Какво значи да работим повече или по-малко? Как и по какъв начин ние ще проверяваме хората, които идват при нас. Не е наша работа ние да агитираме когото и да е. Държавата, ако има смелост, да направи една задължителна ваксинация. Не може ние да се занимаваме и да убеждаваме работниците да се ваксинират”, допълни той.

Налбантов беше категоричен, че браншът спазва всички мерки. „Ние спазваме мерките, но не може да задължим туристите да си слагат маски. В ресторанта не може да си сложиш маска. Има много неща, които трябва да се изгладят”, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати